Sportcoach Marleen begeleidt & motiveert startende en gevorderde sporters in Arnhem en omgeving

Wie ben ik?

Kom je eens kennismaken?

Personal training

Werken aan een fit lichaam, gewoon bij je thuis!

Outdoor training

Sporten in de buitenlucht met een gezellige groep

Sporten wordt weer leuk

Ik begeleid jou op een veilige en verantwoorde manier

Mijn naam is Marleen. Even wat feitjes over mij. Ik:

ben getrouwd met Tycho
ben moeder van 3 kinderen
ben sportfanaat
ben dol op lezen en mezelf ontwikkelen
werk heel graag met mensen
ben geduldig en rustig

Wat mij blij maakt dat jij een goed gevoel krijgt door te trainen bij mij. Dat ik je kan inspireren en motiveren. Dat je energie van mij krijgt en ik van jou.

Ik vind het fantastisch als het kwartje valt. Als je ineens in de gaten hebt wat je aan het doen bent, waarom je het doet en dat jij er beetje bij beetje beter in wordt. Ik vind het helemaal fantastisch als ik met jouw mijn passie voor het sporten kan delen.

Vroeger

Vroeger had ik nooit gedacht dat ik dit zo leuk zou vinden, want weet je, ik ben eigenlijk nooit heel sportief geweest. Als kind kreeg ik altijd te horen dat ik wat te dik was. Bij de schoolarts, door mijn ouders en andere kinderen waren daarin ook altijd bikkelhard. Dat is iets wat helemaal in je gaat zitten. Ik ben te dik! Ik ben dat helemaal gaan geloven en soms probeerde ik de strijd wel aan te gaan. Maar zonder succes. Totdat ik mezelf op een dag in de spiegel aankeek en de persoon die terug keek, herkende ik niet meer. Dat was mijn omslagpunt.

Omslagpunt

Ik ben op mijn eten gaan letten, ik ben gaan sporten en ik heb vooral de keuze gemaakt om mezelf weer terug te vinden.

Dat lukte. Ik ben de kilo’s kwijt geraakt, voelde me weer fit en vol energie.

Stemmetjes

Maar die stemmetjes in mijn hoofd hebben me nog lang achtervolgd. En om eerlijk te zijn ze zitten er nog steeds.

Ik heb moeten leren om weer naar mijn lichaam te luisteren en niet naar de stemmetjes. En dat is een proces waar ik nog steeds mee bezig ben. Elke dag weer een beetje beter!

Mijn hart gevolgd

Ik heb mijn leven al een paar keer grondig omgegooid. Van basisschool juf naar gastouder en van gastouder naar fitnesinstructeur en groepslesdocent. Dan zit je in het meest bizarre jaar ooit. Midden in een pandemie, de wereld ligt op z’n gat en je zit thuis in een lockdown. En dan weet je het!! In het meest turbulente jaar dat je maar kunt bedenken ben ik gestart met mijn bedrijf. Ik heb mijn hart gevolgd en heb mijn droom waargemaakt! Lees hieronder hoe de weg er naar toe is verlopen.

In het meest turbulente jaar dat je maar kunt bedenken ben ik gestart met mijn bedrijf. Ik heb mijn hart gevolgd en heb mijn droom waargemaakt! 

Wat mij blij maakt

Want wat mij blij maakt is dat jij een goed gevoel krijgt door te trainen bij mij. Dat ik je kan inspireren en motiveren. Dat je energie van mij krijgt en ik van jou. 

Ik vind het fantastisch als het kwartje valt. Als je ineens in de gaten hebt wat je aan het doen bent, waarom je het doet en dat jij er beetje bij beetje beter in wordt. Ik vind het helemaal fantastisch als ik met jouw mijn passie voor het sporten kan delen.

Kom je eens met me kennismaken?

Mijn opleidingen

  • CXWORX instructeur

  • Bodystep instructeur

  • Bodypump instructeur

  • Fitvak A

  • NASM personal trainer

  • Core conditioning 

  • Nog bezig met Leefstijl- en vitaliteits adviseur

Marleen Dorleijn Sport coach Arnhem

Mijn weg naar Sportcoach Marleen

Ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt.
 
Ik was een basisschooljuf die tegen de beperkingen van het onderwijs aanliep. Ik moest voor mezelf en uiteindelijk ook voor mijn gezin kiezen. Ik ben het onderwijs uitgestapt en ben gastouder geworden.
 
Ik sportte al een tijdje op de sportschool en werd door mijn groepslesdocenten geprikkeld om ook les te gaan geven. Toen ik de omschakelijng naar gastouder maakte heb ik ook de stap gezet. Ik heb me intern laten opleiden binnen mijn sportschool. Op de een of andere manier is toen het balletje gaan rollen. Alsof ik dat aan het doen was wat ik echt wilde. De ene na de andere opleiding heb ik gedaan als groepslesdocent; CXWORX, Bodystep, Bodystep. Ik genoot met volle teugen. Ondertussen was ik gastouder, prima combinatie.
 
Tot het moment komt dat ik moet kiezen. En de keuze was makkelijk. Ik wil verder in de sport. Ik bouw langzaam mijn bedrijf als gastouder af en begin te werken op de sportschool. Daarnaast doe ik de opleiding tot fitnessintructeur. Ik heb een mooie combinatie functie binnen de sportschool. Alleen de klik met de werkgever is er niet. Ik besluit daar te stoppen en ga op zoek naar iets nieuws. En dat vind ik. Een super leuke sportschool waar ik ook weer kan werken in een mooie combi functie. Fitness, lessen en administratie. Ik vind het super leuk, maar ik merk wel dat ik mezelf wil blijven ontwikkelen.
 
Begin 2020 besluit ik de Leefstijl- en vitaliteits adviseur te gaan doen. Ik wil heel graag leefstijlcoach worden.
Alleen toen kwam corona. Alles lag op z’n gat. Totdat er in mei 2020 groen licht kwam om buiten te mogen sporten. Ik heb toen de stoute schoenen aangetrokken en ben mensen gaan benaderen of ze met mij buiten willen trainen. Ik wilde uitproberen of ik het leuk vind om buiten trainingen te geven. Ik vond het super leuk om te doen. En de mensen waren ook allemaal heel enthousiast. Ik besloot door te gaan. En ik wilde meer....
 
Ik wil al heel lang personal trainer worden. Mensen coachen en trainen helemaal afgestemd op wat ze willen en kunnen. Waarbij je niet alleen naar het trainen kijkt maar ook naar het gedrag en leefstijl.
In 2020 doe ik de opleiding tot NASM personal trainer. Ik vlieg er doorheen omdat ik het zo leuk vind. En voor ik goed en wel mijn diploma gehaald heb, heb ik al een aantal klanten. Alsof het allemaal zo moest zijn.
 
Ik geloof in hard werken, toewijding, vertrouwen op je intuitie en een stukje ‘geluk’!

Ik leer jou ook graag eens kennen.